Angående motion och bristen på den #Blogg100

Jag vet att jag har slarvat rejält med motion under mitt liv.
Motivationen har inte funnits där (mycket på grund av välmåendet – jag har inte mått alltid så bra och då är det lätt hänt att man dras från att träna utan man gör hellre annat (läs mindre än mer saker))
Men det finns vissa saker jag har gjort under livets gång.

Sagan börjar för många år sen tillbaka. Så länge tillbaka att jag inte ens minns när det var men under 10 års åldern ändå? Ehh.. Som sagt länge sen.
Jag gick faktiskt på ridskola. Tada.. Nya Pang pang-“Lucky Luke” for the win. Slutade med att jag blev avkastad någon gång och jag fick en rejääl flygtur snurrade runt och landade på rygg och blev lätt trampad på. Domarna slängde sig upp och alla gav mig en 10a.
Seriöst så blev jag hästrädd och aldrig suttit på en häst sen dess. Det var inget upp i sadeln igen för min del även om jag har tänkt att pröva någon gång igen someday. Nu vågar jag i alla fall fram till hästar och har alltid tyckt att de är några enormt vackra och ståtliga djur.

Jag umgicks förrut mycket (vi umgås fortfarande men inte i samma mängd) med en kille ifrån Norrtälje som åkte lite inlines. Jag fick pröva hans par någon dag där och jag blev baktung och jag höll på att köra in i en parkerad bil och på den vägen är det. Jag köpte ett par egna dagen efter och vi åkte nog lätt någon mil nästan varje dag där ett tag framöver.
Inlines-par 1 gick sönder efter mycket åkande så gick spännet av om jag minns rätt
Inlines-par 2 var mina bästa jag haft i form av kullager och rullning men sprack i själva meden  då jag åkte ner för en trottoarkant. Tur att det inte var mitt i en backe eller så…
Inlines-par 3 – Jag fick in en massa skräp i mina kullager och jag har slarvat med att putsa rent dessa efter mycket åkande och haft otur med vädret.
Inlines-par 4 (nuvarande) Efter en lång paus så precis inköpta och nu även kört några mil med. Love them! Nu ska jag vara mer noga med ombyteskor och dylikt om det börjar molna till också! Samt att ta hand om dem bättre så ska dom nog hålla minst lika många år som de andra (Ja vi snackar många år per par här alltså.)Men shit vad jag har saknat att inte kunna åka inlines här ändå! Sen att jag nu fått åka mycket själv det gör inte mig något men jag letar åkkamrat utöver!

Kampsport
Bujinkan Budo Taijutsu hette den kampsport jag gick under kanske 1.5 år. En väldigt defensiv variant men som passade mig väldigt mycket. Jag har ju alltid sen liten ålder fascinerats av ninjor och denna är ju en gren av just ninjutsu.
Grepp, kast, slag o sparkar  samt traditionella vapen har jag fått pröva på. Till en början fick jag även använda mig av åksjuketabletter på grund av att jag blev så illamående av alla kullerbyttor vi fick göra!
En rolig grej jag fick hålla på med och passade bra då jag jobbade i närheten av den dojon som användes. Man fick dock stanna kvar lite ibland i city för att gå direkt till träningen. Var väl egentligen enda nackdelen. På detta kunde man vara med på den mer avancerade träningen som var direkt efteråt. Man blev lite seg om man inte hade hunnit äta innan det vill säga.
Varför jag slutade? Vi var en lagom stor grupp som efter avanceringen blev mindre och mindre. Jag gick med en gammal klasskamrat och en av mina systrar. Klasskamraten fick jobb nere i Malmö och var tvungen att sluta. Min syster var tvungen att sluta på grund av en handskada och lite annat som påverkade utanför. Kvar var bara jag (inklusive övrig grupp som hade försvunnit) Jag gick så ett tag och man lärde sig mycket (då de hade ju ändå slagit ihop till den övre gruppen) men efter någon sjukdom så kände jag att jag tappade motivationen att komma dit när man inte hade de övriga att gå tillsammans med.
Synd men man får se om det tas upp igen.

Parkour! Jag gick med på 2 “vandringar” där man fick pröva på denna grej. (Ni har säkert sett filmklipp där man springer från punkt A till B och hoppar, kryper och allt möjligt smidiga tips (bland annat hopp mellan hustak)). Absolut en kul grej men det krockade väldigt mycket med en längre deppresion och vägginspringning jag råkade ut för. Men ska absolut ta och kolla upp det där igen. Jag har ju en nackdel (men också en fördel) att jag är så lång av mig så man får väl tänka på det lite extra så man inte skadar sig lite mer för att inte styrkan hinns med (än så länge)

Simning och bada! När jag gick i skola i Karlshamn så gick vi iväg och simmade minst en gång varje vecka. Jäklar vad kul vi hade där ändå. Sen att det blev mycket mer badande än simmande är något annat. Men om du hade sett hur vi badar så skulle du förstå att vi snackar bra motion om annat.. Rejält mycket hoppande, skuttande och dykande från kant och under vatten. Jag älskar vatten helt enkelt och skulle lätt vilja simma oftare.
Jag brukar säga den här sommaren så ska jag ta mig ut till sjö, hav etc.. Men blir inte av lika ofta som jag skulle vilja. Det ska bli ändring på det samt att jag ska ta mig mer till badhus (som ju funkar även övrig tid)

Yoga, styrketräning, jogging! Dessa tre är något jag nog skulle behöva ta till oftare också. Jag gör dessa lite mer sporadiskt då och då men inget direkt avancerat och inte någon rutin.

Tittar jag på vad jag skriver så har det inte varit så mycket brist på saker att göra men just att jag har kanske inte haft just som jag precis sa. Någon rutin. Det har varit mycket uppehåll och krock av mentala blockeringar, deppresioner och annat som har tagit mer fokus och energi. Ändring på detta ska det bli! Oftare är första målet!

//Mikael Söderberg

This entry was posted in Hälsa, Livet, Motion and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *