Angående konflikterna i Stockholmsområdet #Blogg100

Eftersom folk triggar varandra så blir det inte lätt att avsluta detta. Men NÅGON behöver ta och säga “stopp! Jag går inte med på att vi fortsätter med dessa destruktiva handlingar och det är inte längre roligt att förstöra för oss själva och för andra”.
Det kommer krävas mod att göra en sån sak utan att falla för grupptrycket! och det finns säkert många (mindre bra personer) som kommer till känsliga områden för att just trigga igång dessa konflikter (och jag hoppas verkligen inte att det är som det ryktas om att även kvällstidningar gör det).
Det har ju inget med folk i dessa områden att göra i sig!
Men man får alla ta ansvar för sina egna handlingar. Att tänka är en sak och att göra är något helt annat. Då har det gått för långt!

Politikerna och polisen/brandmännen har sitt ansvar (och får ta itu med frågan från sitt håll) men jag tror att alla människor behöver hjälpa till på sitt sätt!
Visa medmänsklighet! Lyssna på dem i området och visa godhet! (De flesta vill ju bara ha lugn och ro men sen finns det andra och som jag sa folk utifrån som kommer dit och hittar personer som börjar följa)
Är ju bara tur att det inte har hänt några värre personskador ännu vad jag har förstått (har inte följt helt, bortsett från skjutningen där i början) men det är nog bara en tidsfråga och det vore ju trist om det är det som ska spela in vart det slutar? Men det kan ju finnas folk som triggas av detta med!
SEN tror jag att det är viktigt nu med vuxna förebilder som kan finnas på plats. Vad jag har förstått får många ungdomar och barn klara sig kanske lite för mycket själv och föräldrar vågar inte/orkar inte bry sig och samtalar och finns där i stort och smått (och då även innan dessa händelser). Lek/umgås och visa respekt och värme! Bygg upp era barn och era ungdomar till varma personligheter.

Jag ber er! Visa värme, ljus och kärlek till er själva och till varandra!
Vi bryr oss men det är inte värt med detta tillfälliga “roliga” här och nu! Tänk på framtiden! Tänk på er miljö och omgivning.
Är det verkligen värt detta?
Folk kommer sluta lyssna och då är det en till utmaning som behöver tas itu med. Man måste alltså även nu bygga upp ett förtroende för att folk ska kunna lita och lyssna på en igen.
Och på den vägen är det. Det byggs på!
En skolbränning, restauranger, skadegörelse, bilar.
Mycket destruktivitet och frustration. Ilska som får utlopp!
Vilka är det som drabbas mest? Barn och ungdomarna själva.
I skolan får ni mat, kunskap och vänner. Utan bilar så kan ni inte få skjuts till något event eller kanske om någon närstående har blivit sårad/skadad eller värre olycka/sjukdom kanske just den dära bilen hade varit er räddning. Hur kul är det att se utbrända/förstörda skal på er planet? Tomma platser som är svåra att ersätta. En lokal som i framtiden kanske gav er jobb. Där ni hittade er framtida bästa vän inför hela livet. Kanske den bästa chef någonsin ni hittar. Vem vet, kanske även er livskamrat och kärlek?

Jag hoppas vilket fall att det tar slut snart. Det gör ju oftast det tills slut men det verkar ta sin tid. Jag hoppas att fokuset blir mer positiv och att lärdomar fås och att vi alla hjälper till!

Vi är bara människor! Vi är sårbara och vi är känsliga men vi är också sjukt starka och samhöriga när det verkligen gäller! Vi bryr oss om varandra men alla behöver hjälpa till med sitt strå till stacken!
Låt oss få det desto roligare tillsammans och låt oss börja om!

//Mikael Söderberg

This entry was posted in Livet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *