Programidé!

Det är ju mycket fokus nu på alla dessa dieter, matlagning-, hälsa och viktminskningsprogram!

En bra idé (enligt mig) till de som skapar TV!
Jag skulle vilja se en programserie a la Biggest Looser och liknande men med fokus på OLIKA dieter och träningsformer!
Jag vill ha där ett antal personer i varje “lag” får genomgå hälsokontroller (inkl psykologhjälp – för ja det finns ju ett skäl till varför de från början tog denna stig, eller vad de anser som ett hinder), träning och matlagning för att lära sig allt som krävs för att leva denna livsstilsändring!
Nu får vi alltså ett ganska bra svart på vitt i ett antal 100 Hz (på tvn) vad som funkar och vad dessa saker gör för kroppen och personen.

Alltså!
pers som tränar hårt med en viss diet.. T.ex LCHF
pers som tränar lagom med samma diet
pers som tränar mindre mycket med med samma diet

och liknande för de som för mig har svårt att gå upp i vikt
Det behövs även folk från denna publik!

och så liknande för vad nu alla olika sorters dieter heter (jag vet inte själv), GI, atkins blablabla ja ni förstår tanken. Men kanske 3-5 olika sorter
Under tiden så följer man personerna i lagen via synkar, online MINI dagböcker/ bloggar och polls etc samt självklart då och då lite olika prover. Som sen sammanfattas via en tidslinje. INKL motgångarna man har haft på vägen och vad man gjorde då. Antingen som hjälpte eller stjälpte. Man ska inte blunda för att man lätt tar till eller vill ta till saker om man möter på en motgång och att detta även påverkar kroppen, o knoppen men också motivationen och övriga saker som t.ex minne, stress, livslust etc. Inget skall vara tabu och deltagare bör alltså lätt kunna klicka i varje dag lite snabbt ett allmänt välmående!

Vi som följer kan alltså själva välja vad passar oss med vår livsstil och vi får se vad som faktiskt är bra för välmåendet i ett längre skede. Hur saker hänger ihop och att det mentala hänger ihop med det fysiska och vice versa men också självklart hur mycket motionen gör för en men ännu viktigare vad kosten gör för en!
We are talking the full package och kortsiktigt och långsiktigt tänkande och riktig win-win-win (ja även framtida och vi-människan) situation. Men ordentligt lärorikt och extremt intressant och bra timing om man tänker efter hur många som lever med någon sorts form av ohälsa.

Och som sista final är ju självklart att presentera resultat och inte bara i form av före och efter bilder men också se också kurvor/ resultat på hur övrig hälsa och livet har påverkats.

Jag skulle GARANTERAT följa med STORT INTRESSE och det vänder sig till en ganska bred publik och det är lätt för oss att ta efter. Men jag tror det är viktigt att fokusera även på övriga ting än bara siffrorna på vågen. Det är inte det som är det viktigaste enligt mitt tycke utan det handlar om välmåendet i helhet. I kropp, själ och i huvudet med ökad livslust och ökad trivsel med vem man själv är men också ökad kunskap om oss som människa! och som jag sa! ALLT HÄNGER IHOP!

Man skulle kunna spåna rejält på hur själva utförandet skulle göras men detta är iallafall grundtanken!

Kom ihåg vart ni läste om detta först!

//Mikael Söderberg

This entry was posted in Hälsa, Kropp, Livet, Mat & Dryck, Motion and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *